Tempat Menarik untuk Dilawati Jika ke Terengganu

2024-05-25

Tempat Menarik untuk Dilawati Jika ke Terengganu | Jom MelancongTerengganu, terkenal dengan tempat menarik di Terengganu dan keindahan alam semula jadi serta warisan budayanya, merupakan destinasi pelancongan yang boleh membuat anda tenang. Tempat pelancongan yang tidak boleh anda lepaskan dari senarai tempat untuk anda bercuti. Dari pantai-pantai yang menakjubkan hingga ke perkampungan tradisional yang mempesona, pasti akan membuat pengalaman bercuti anda best dan menakjubkan. Terengganu menawarkan pelbagai tempat menarik yang pastinya akan memberikan pengalaman yang unik dan berharga.

Ini adalah beberapa tempat pelancongan yang best yang boleh korang lawati dan kunjung, jika anda tak tahu atau buntu nak pergi mana. Kami telah senaraikan tempat-tempat pelancongan yang dapat buat pengalaman bercuti anda menyeronokkan.

Semoga anda menikmati pengembaraan anda di Terengganu!

Jangan lupa untuk menjaga kebersihan dan menghormati budaya setempat semasa melancong. Selamat bercuti!

 

1. MASJID KRISTAL

Kredit Imej: Islamic Tourism Centre

2. PASAR PAYANG

Kredit Imej: Sinar Harian 

Kredit Imej: Sinar Harian 

3. PULAU REDANG

Kredit Imej: Traveloka

 

4. PULAU PERHENTIAN

 

5. TAMAN TAMADUN ISLAM

Kredit Imej: Tripadvisor

Kredit Imej: MalaysiaTravelBlog

6. TASIK KENYIR

Kredit Imej: Tourism Terengganu

 

7. AIR TERJUN CHEMERONG

Kredit Imej: Traveloka 

8. PUSAT SAINS & KREATIVITI

Dengan kekayaan alam dan sejarahnya, tempat menarik di Terengganu adalah destinasi pelancongan yang penuh dengan keindahan dan keunikan. Pastikan anda meluangkan masa untuk meneroka negeri ini dan menikmati segala yang ditawarkannya.

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa 8 tempat menarik di negeri Terengganu. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat yang menarik yang anda jumpa ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewtempatmenarikkmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat menarik di Terengganu ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Artikel Lain