Tempat Menarik untuk Dilawati Jika ke Sabah

2024-05-25

Tempat Menarik untuk Dilawati Jika ke Sabah | Jom MelancongSabah, permata di Borneo, terkenal dengan keindahan alam semula jadi yang menakjubkan dan kepelbagaian budaya yang kaya. Negeri ini menawarkan pelbagai pengalaman yang memikat hati dan minda, dari pemandangan gunung tertinggi di Asia Tenggara hingga ke pulau-pulau yang mempesona dan kaya dengan hidupan laut. Terdapat begitu banyak tempat menarik di Sabah yang pasti memukau pengunjung, setiap satunya menawarkan pengalaman yang unik dan tidak dapat dilupakan.

Ini adalah beberapa tempat pelancongan yang best yang boleh korang lawati dan kunjung, jika anda tak tahu atau buntu nak pergi mana. Kami telah senaraikan tempat-tempat pelancongan yang dapat buat pengalaman bercuti anda menyeronokkan.

Semoga anda menikmati pengembaraan anda di Kedah!

Jangan lupa untuk menjaga kebersihan dan menghormati budaya setempat semasa melancong. Selamat bercuti!

 

1. LADANG TENUSU DESA CATTLE

Kredit Imej: Sabah Tourims Board

Kredit Imej: SabahTravel.Com

 

2. KUNDASANG WAR MEMORIAL

Kredit Imej: Expedia.com

Kredit Imej: Atlas Obscura

 

3. PUSAT PEMULIHARAAN ORANG UTAN SEPILOK

 

4. LOK KAWI WILDLIFE PARK

Kredit Imej: Tripadvisor

Kredit Imej: Klook

5. GUNUNG KINABALU

Kredit Imej: Emedia

6. MASJID LIKAS

Kredit Imej: Islamic Tourism Centre

7. RUMAH TERBALIK

Kredit Imej: Klook

8. KINABALU PARK

Kredit Imej: Mount Kinabalu

 

9. TODAK WATERFRONT

Kredit Imej: Xplorasi Destinasi

Kredit Imej: Foursquare

 

Dengan kekayaan alam semula jadi dan budayanya, negeri ini menawarkan pengalaman pelancongan yang penuh dengan keindahan dan keunikan. Pastikan anda meluangkan masa untuk meneroka negeri ini dan menikmati segala yang ditawarkannya.

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa 9 tempat menarik di negeri Sabah. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat yang menarik yang anda jumpa ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewtempatmenarikkmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat menarik di Sabah ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Artikel Lain