Jom Melancong! dot com

Peluang Melancong Termurah

Pakej Pelancongan Halal Ke Beijing – Tianjin 5 Hari 4 Malam

Posted by admin December - 31 - 2010 - Friday

Harga dalam MYR

Hotel No. of Pax Twin/Triple Sharing Single Supplement Child with Bed Child W/Out Bed
4 Star 2-5 Pax 1050 420 940 835
4 Star 6-9 Pax 700 420 625 555
4 Star 10-15 Pax 470 190 415 370
Hotel Used : 4 star Long Ding Hua Hotel or Similar
Children Policy : (2-11 years old)

Itinerary:

Hari 1 : Kuala Lumpur – – Beijing (D)

Setibanya di Lapangan Terbang Tianjin pada tengah hari, peserta akan disambut oleh wakil kami terus berangkat ke Beijing dengan kenderaan khas. Check in hotel untuk berehat. Selepas makan malam di hotel, peserta akan disaksikan dengan .

Hari 2 : Beijing (B/L/D)

Setelah sarapan pagi di hotel, melawat Tian An yang mana merupakan bandar terbesar di dunia, sempadan Balai Agung Rakyat dan Makam ketua Mao. Kemudian melawat ke Kota Larangan, istana empayar, yang mana merupakan rumah bagi maharaja yang berusia lebih dari 500 tahun. Pada sebelah tengahari pula anda dibawa ke Masjid Niujie iaitu yang berusia lebih dari 1000 tahun. Bersolat Zohor dan Asar di masjid tersebut. Seterusnya, anda akan dibawa untuk massage kaki di Center juga dikenali sebagai Herbal . Selain itu, menikmati upacara minum teh di Tea House. Makan malam di Muslim Restaurant dan pulang ke hotel.

Hari 3 : Beijing (B/L/D)

Selepas sarapan pagi di hotel, hari ini merupakan aktiviti kemuncak bagi lawatan ini iaitu mendaki Tembok Besar . Dibina pada masa Perang Negara (475-221BC) sebagai pertahanan terhadap penceroboh atau musuh dari utara, tembok yang kita lihat sekarang ini adalah peninggalan daripada . Makan tengah hari di local Muslim restaurant berhampiran Tembok Besar China. Seterusnya membeli belah di kedai Jade & . Selepas itu, melawat Burning Cream Centre. Pada sebelah petang, anda akan meluangkan masa di pusat beli belah Wang Fu Jing dan Night Food Market di mana anda akan melihat koleksi snack Halal.

Hari 4 : Beijing (B/L/D)

Selepas sarapan pagi di hotel, melawat di Istana Summer (). Tempat ini merupakan taman empayar terbesar di China dan dibina pada zaman Maharaja Qianlong Qing pada tahun 1751 dan terbakar pada tahun 1860 angkara askar Perancis dan British. Selepas itu diambil alih oleh Permaisuri Cixi sebagai tempat untuk bersuka ria. Membeli belah di Fresh Water Pearl Center (tempat terdapat produk berasaskan mutiara). Selepas makan tengah hari, melawat salah satu masjid terkenal di bandar ini. Dibina oleh Dinasti Ming iaitu masjid Nan Dou Ya, yang terkenal dengan keunikan unsur China dan peninggalan sejarah berusia ratusan tahun. Selepas makan tengah hari, singgah sebentar ke Silk Store di mana terdapat produk sutera yang cantik dipamerkan. Pada lewat petang, anda akan dibawa untuk melawat di luar kawasan luar stadium (Bird’s Nest & Water Cube) untuk bergambar kenang-kenangan. Membeli belah di Olympic Sponsor Jewelry City dan singgah di bazaar – Yashow Market & Hard Rock Cafe Souvenir Shop. Pulang ke hotel.

Hari 5 : Beijing – Tianjin – Kuala Lumpur (B/L)

Selepas sarapan pagi di hotel, bertolak ke Tianjin dengan menaiki kenderaan yang disediakan. Tianjin merupakan bandar yang terletak 130 KM daripada tenggara Beijing yang mana menjadi pintu masuk bagi Bohai Sea iaitu pelabuhan Heavenly Capital. Orang mula menetap di Tianjin pada era Dinasti Song (960-1279A.D). Pada abad ke-15, Tianjin telah menjadi sebuah bandar yang ditutupi dengan dinding. Selepas semakin membangun, bandar ini menjadi pusat kilang dan pengeluaran barang terkemuka di China. Selain itu, di sana anda akan dibawa melawat Food Street and Culture Street yang terkenal. Selepas makan tengah hari, berangkat ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur. Acara selesai.

Note :

 • Harga boleh berubah tanpa notis terlebih dahulu.
 • Semua kategori hotel yang diberikan di atas berdasarkan pada standard tempahan
 • Tempahan berdasarkan pada kekosongan bilik
 • Kadar diatas tidak sah untuk Kakitangan Airlines, non muslim dan kumpulan-kumpulan pelajar
 • Program perjalanan boleh diubah oleh pemandu pelancongan bergantung pada keadaan semasa
 • Lokasi lawatan tetap tidak berubah.

Pakej Termasuk:

 • 4 malam penginapan di hotel yang ditempah atau setaraf
 • Visa
 • Makanan Halal di restoran tempatan
 • Satu botol air mineral setiap orang/setiap hari
 • Pengangkutan berhawa dingin
 • Bayaran masuk ke setiap tempat yang dilawati seperti yang dinyatakan
 • Tour ditemani dengan Pemandu pelancong yang berkebolehan dalam bahasa Melayu dan Inggeris
 • Tipping

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket Penerbangan
 • Lawatan Tambahan
 • Insuran perjalanan (disyorkan)
 • Semua perbelanjaan Peribadi & di hotel (Mini bar, perkhidmatan bilik, laundry, telefon dll).

Related Posts :

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

homemade chocolate door gift