Kereta KENA PECAH. Bila Check Takde Apa Yg Hilang. Tp Baru Perasan Yg Dia Sebenarnya Curi….

| May 17, 2017 | 0 Comments

Kereta KENA PECAH. Bila Check Takde Apa Yg Hilang. Tp Baru Perasan Yg Dia Sebenarnya Curi…. | Seperti yang diceritakan oleh FB Hafiz Ramlan (LINK). Tergelak juga bi#la baca kes yang menimpa lelaki ini dimana cermin ker#etanya dipecahkan oleh penyamun dal#am kejadian hujung Januari lalu di Menara U2, Shah Alam.


Sekadar Gambar Hiasan.

Hasrat untuk membawa anak ke iCity terpaksa dibat#alkan berikutan kes yang melucukan itu. Walaupun begitu, orang# ramai diingatkan agar tidak meninggalkan sebarang barang berharga atau barang-barang yang menyeru#pai barang berharga dalam kereta, sekalipun kereta anda di#letak di tempat letak kereta.

Dari Perak, singgah homestay di Menara U2. Kononnya petang itu nak pergi ke iCity, bawa si Aleesya main salji sebelum balik Melaka. Di sekol#ah cikgu ajak main pasir, dia tak nak. Dia kata nak main salji. Terkejutlah cikgu dia. Haha.

Sampai saja homestay, naik atas sekejap unt#uk letak barang siap-siap lebih kurang dalam 30 minit. Kemudian turun ke tem#pat parking dan bila sampai ke kereta, alamak?! Tengok-tengok cermin belakang sudah dipecahkan.

Bila selidik, smart tag, spec, throttle conttroller, player semua masih ada. Aduh, apa pula yang hilangnya?

Turunlah ke pejabat Pengurusan dan tengok ra#kaman kamera litar tertutup (CCTV). Bukan ma#in payah lagi nak cari m#oment kejadian, sud#ahlah CCTV tak ada rakam kead#aan di tempat letak kereta saya. Tapi nampaklah kelibat orang pecahkan cermin kereta dan lari naik motosikal. Dapat rakam muka pelakunya tetapi nombor pendaftaran tak berjaya diperolehi.

Puas saya fik#ir apa benda yang bud#ak itu curi. Rupa-rupanya beg susu baby yang dicurinya. Beg susu itu saya letak di depan dan mungkin bagi lelaki itu ia kelihatan seperti beg laptop, lalu mencurinya.

Saya pasti dia me#nyumpah-yumpah bila buka beg itu terju#mpa susu dan botol susu. Lahanat bet#ul. Dah menyusah#kan saya pula nak gantikan cermin belakang dan cari susu sebab baby dah lapar. Terpaksa batal hasrat nak ke iCity. Kasihan Aleesya tak dapat main salji ha#ri ini. Hahaha!

Sebelum naik ke atas tadi, teragak-agak juga nak bawa beg susu ke tak. Tapi tak jadi bawa sebab sekejap saja di atas. Nasib baik beg laptop sebenar da#h dibawa naik ke atas. Kalau tidak, adui pisang bai. Banyak d#ata-data dan paperwork.

Yang buat kerja lahanat ini Ora#ng Melayu. Memang bangsat per#angai. Entah apa-apa, speechless.

Pergi bengkel pun, mereka tergel#ak juga tadi. Apatah lagi dalam group WhatsApp. Hahaha!





Sumber: FB Hafiz Ramlan (LINK)

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , ,

Category: Kisah Benar

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *