Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ingat Lagi Kes Wanita Diculik Ketika COD Barang ? Ini Keadaan TERKINI Dia. Jgn TERKEJUT !!!

| May 10, 2017 | 0 Comments

Ingat Lagi Kes Wanita Diculik Ketika COD Barang ? Ini Keadaan TERKINI Dia. Jgn TERKEJUT !!! | WANITA yang mendakwa dirinya diculik ketika menghantar barangan kepada pelanggan di Taiping, 3 Mei lalu, direman empat hari bermula hari ini selep#as polis menemuinya selamat bekerja di Taska di Shah Alam, Selangor.

Kes penculikan wanita berusia 40-an yang juga peniaga online itu tu#lar di Facebook sejak Sabtu lalu selepas status mendakwa dia diculik serta laporan polis dibuat oleh suaminya dimuat naik pengguna laman sosial berkenaan.

Perintah reman terhadap wanita yang juga isteri kepada anggota polis itu dikeluarkan Majistret Mohd Fitri Sadaruddin dalam prosiding reman di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Batu Gajah, 9.30 pagi hari ini.

Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superin#tendan Mohamad Zainal Abdullah berkata, siasat#an awal mendapati suspek sengaja mereka-reka cerita mengatakan dia diculik.

“Suspek menghantar gambar kepada suaminya mengatakan dia diikat dan dilarikan orang serta mengh#antar pesanan suara seolah-olah meminta tolong.

“Selepas polis menemuinya bekerja di Taska di Shah Alam, 10 pagi semalam, didapati dia berbuat demikian kerana hendak lari dari ramai orang yang mencarinya disebabkan mas#alah hutang,” katanya dalam kenyataannya di sini.

Mohamad Zainal berkata, suspek sanggup menipu suaminya mengatakan dilarikan orang dan polis kini sedang mengesan seorang lelaki bernama Wan yang dipercayai kenalannya serta terb#abit dalam rancangan penipuan itu.

Katanya, suaminya yang membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Perak Tengah sehari selepas kejadian tidak terbabit dalam rancangan penipuan itu.

Katanya, penahanan suspek itu menafikan tular di Facebook yang mengatakan#nya diculik dan siasatan lanjut masih dijalankan mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan iaitu menculik serta Seksyen 182 Kanun Keseksaan kerana membuat keterang#an palsu.

Sumber : Eberita

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Benar

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *