Kutuk Perangai Pengunjung di MAHA2016. Apa Jd Seterusnya Buat Dia INSAF. Ini Puncanya !!!

| December 10, 2016 | 0 Comments

Kutuk Perangai Pengunjung di MAHA2016. Apa Jd Seterusnya Buat Dia INSAF. Ini Puncanya !!! | Aku nak cerita pasal pengalaman di MAHA16. Okay. Ni 1st time aku datang MAHA ni. Biasa pergi food fest je. Haha. Aku pergi sebab teman mak aku nak beli bunga. Intro sikit. Aku umur 23. Mak aku dah 60. Aku mengaku aku ni jenis baran sikit. Haha. Awal2 je aku rasa nak marah dah.

First, Jalan terhegeh2. Aku cukup pantang orang jalan slow2, lepas tu jalan hadang orang. Aku tahu, manusia ni lain2. Tapi kalau dah jalan slow tu, cuba jalan kat tepi. Enjoy the view dekat tepi2 sikit ye. Mak aku dah 60 tahun alhamdulillah kuat je berjalan. Mak aku siap pakai sneakers lagi. Haha.

Yang kedua, jenis sesuka suki berhenti dekat tengah2 laluan. Dekat tengah2 tu la nak berborak. Dekat tengah2 tu la nak tunggu kawan. Aku nak lalu celah mana?

Yang ketiga jenis potong line masa tunggu tram. Aku tengok elok je fizikal sihat, tapi hati dengan otak tak betul. Tak tahu beza baik dengan buruk. Mungkin orang gila kot. Kalau sah gila, aku maafkan lah. Mak aku yang umur 60 elok je boleh beratur. Kesian dekat mak cik2 lain yang kat belakang tu sebab kena tunggu trip lain. Perangai hodoh.

Yang keempat, jenis mak pak bawak baby ni. Alahai. Merah2 muka budak tu. Nangis2 budak tu. Panas wey. Kenapa nak kena bawak baby tu? Ada baby yang macam baru 3-4 bulan dah bawak g tempat2 camtu. Tak paham aku.

Yang kelima, kepada manusia2 yang jenis bawak handbag gedabak. Okay. Perempuan ni suka bawak handbag besar2 ni sebab segala macam benda dia nak masukn. Tapi….. Risiko orang nak mencuri pun tinggi. Biasanya kalau tengah tengok2 barang, handbag tu akan di tolak kebelakang sikit, dan bukan lagi dikepit di kat sisi. Paham tak? Macam flip handbag tu kebelakang. Satu, senang orang nak curi. Kedua, handbang gedabak tu akan halang laluan. Dekat tengah2 laluan, orang berhenti berborak, dekat tepi ada pulak handbag gedabak menghalang laluan. Aku? Nak lalu mana? Kalau p shopping mall tu boleh la bawak handbag besar2 tu. Ke tempat2 ekspo ni macam tak sesuai je.

Tu je la kot aku nak tulis. Kalau tulis semua, panjang pulak cerita dia. Aku tulis kat sini ni nak luah marah aku je. Nak bagi orang Malaysia fikir guna akal, bukan ikut sesuka hati sendiri je. Benda ni bukan dekat MAHA je. Pergi la ekspo mana2. Wujud je orang macam ni. Mungkin aku jadi terlebih baran dan emo sebab penat dan panas kot. Haha. Okbai. – Akak Dahi Kerut via IIUM.

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Wanita

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *