Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tak Puas Hati Jawapan Azizan Osman. Orang2 Malaysia Di UK Siasat. Ini Hasilnya. Memang WOW !!!

| October 7, 2016 | 0 Comments

Tak Puas Hati Jawapan Azizan Osman. Orang2 Malaysia Di UK Siasat. Ini Hasilnya. Memang WOW !!! | Nampaknya isu ‘PhD’ Azizan Osman masih belum reda walaupun syarikatnya Richworks telah mengeluarkan kenyataan bahawa Azizan Osman mempunyai ‘PhD’ dari University Gordon Amerika Syarikat sejak 2009.

1

Selain itu beliau juga dikatakan telah memenuhi semua syarat-syarat untuk Doktor Falsafah (Psikologi) dari Universiti Hertfordshire, United Kingdom dan konvokesyen beliau di Universiti Hertfordshire dijangka berlangsung dalam masa yang terdekat.

Netizen bagaimanapun masih tidak berpuas hati dengan penjelasan terbabit malah menuntut penerangan lanjut. Tak kurang juga ada yang sudah melakukan ‘siasatan’ sendiri dengan menghubungi pihak universiti di sana bagi mengesahkan perkara ini. Berikut hasil ‘siasatan’ mereka yang didakwa benar.

Hasil ‘siasatan’ netizen

2

Selepas pihak syarikat Azizan Osman mengeluarkan kenyataan tentang isu ini, netizen mula bertindak dan mencari kesahihannya. Ada yang sudah mengirimkan email pertanyaan kepada pihak universiti berhubung perkara ini.

Malah ada yang sudah bertanya menerusi message di Facebook rasmi milik University of Herfordshire. Ini antara jawapan balas daripada pihak universiti itu sendiri.

3
4

Hello,

Merujuk permohonan anda, kami telah meneliti rekod kami dan mendapati tiada award atau info mengenai Azizan Osman. Kami juga mengesahkan surat yang dilampirkan adalah asli.

Jerome

Call pihak universiti

5

Bukan itu sahaja, seorang rakyat Malaysia yang tinggal di UK mendakwa sudah menelefon pihak universiti bagi bertanyakan kursus PhD in psychology yang ditawarkan. Ternyata bukan mudah kerana seseorang itu wajib ada degree bagi kursus terbabit terlebih dahulu.

Menguatkan lagi siasatan ini, seorang lelaki dengan akaun Facebook Luqmanul Hakim mendakwa surat yang dikongsi oleh dirinya ini merupakan kenyataan rasmi dari University of Hertfordshire. Dakwanya universiti terbabit menafikan penganugerahan yang bakal diterima Azizan Osman.

6

Adakah surat asli dan boleh dipercayai? Ini jawapan pihak universiti

7

Sumber : Luqmanul Hakim Abdul Rahim via ohbulan.

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *