Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lelaki PUTUS TUNANG Ekoran Harian Metro Siar Gambar Dirinya Sebagai PENJENAYAH !!!

| September 28, 2016 | 0 Comments

Lelaki PUTUS TUNANG Ekoran Harian Metro Siar Gambar Dirinya Sebagai PENJENAYAH !!! | SEORANG lelaki mendakwa telah putus tunang, hampir dibuang kerja serta keluarganya menerima kecaman akibat gambar dirinya digunakan oleh Akhbar Harian Metro sebagai seorang penjenayah.

1

Dalam laporan berita jenayah di Metro Ahad bertajuk “Mizan Gemuk Diburu”, gambar Ku Aminnuddin Ku Abdul Rahman difahamkan telah ditulis sebagai “suspek utama cuba merempuh anggota polis yang mengejarnya”.

Namun beliau menafikan sebarang kaitan dirinya dengan berita tersebut.

2

Merujuk salinan laporan Polis yang ditunjukkan kepada EdisiRakyat.com, Ku mula menyedari perkara tersebut selepas dihubungi oleh salah seorang rakannya bernama Nebi Habul B Yusman melalui aplikasi Facebook messengger.

Ku kemudiannya pergi mendapatkan naskhah akhbar Metro Ahad yang bertarikh 25 September 2016.

Beliau mendapati paparan berita bertulis “Polis cari anggota Geng Rizal Kundang bolos ketika dikejar” ditulis oleh Fardi Bungga dan Faliq Lajim ([email protected]) pada halaman enam telah menggunakan gambarnya dengan tulisan tertera dirinya sebagai “Suspek utama cuba merempuh anggota polis yang mengejarnya”.

3

Ku yang menetap di Pulau Pinang, turut melahirkan rasa tidak puas hati di dalam laporan itu dan mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang berkenaan.

Beliau yang mendakwa dirinya mengalami trauma yang teruk akibat laporan itu, mahu pihak Harian Metro memperbetulkan kesilapan tersebut. — EdisiRakyat.com, 28 September 2016

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‪‎ICELAND‬ !!!‬‬‬
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‪‎ICELAND‬ !!!‬‬‬
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , ,

Category: Kisah Benar

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *