Jom Melancong! dot com

Peluang Melancong Termurah

Taj Mahal Antara Seni Bina Terbaik Di Dunia

Posted by admin April - 9 - 2011 - Saturday

, merupakan salah satu daripada Tujuh Keajaiban Dunia, hanya tiga jam perjalanan dari , ibu negara India. Ini telah menjadi salah satu paling menarik di India bagi orang asing selama bertahun-tahun. Taj Mahal, adalah “simbol terbaik cinta abadi” berdiri di tepi sungai Jamuna di Agra, di negara Uttar Pradesh.

taj mahal the best architecture

Taj Mahal, adalah salah satu seni bina yg terbaik dibina oleh Maharaja Mughal kelima, pada 1631 dalam ingatan dari isteri keduanya, Arjumand Banu yang kemudian dikenali sebagai Mumtaz Mahal.

Taj, yang terkenal terletak di atas marmar putih besar naik dari dasar batu pasir quality merah (186×186 kaki) diapit oleh empat menara meruncing. berunding dengan perunding dari Timur Tengah dan Eropah untuk merancang warisannya, yang mengunakan dua puluh ribu tenaga kerja selama 22 tahun untuk membina taj mahal. Perjalanan yang murah untuk ke Taj Mahal, telah menyebabkan ianya dijadikan tempat pertahanan Great Red Fort of Agra, ibukota empayar Mughal pada zaman dahulu.

Tiga nama muncul sebagai perancang Taj Mahal, merupakan rakyat Itali , Silversmith Austin de Bordeaux – Perancis dan Ustad Ahmad – Parsi Engineer dan astrologi. Hal ini mendengar bahawa bahan-bahan yang dikumpulkan dari berbagai penjuru dunia, seperti bukit Markana, China Turkistan, Tibet, Burma, Afghanistan, Mesir dan Himalaya.

Pakej perjalanan yang murah sedia untuk membawa anda ke bahagian mendebarkan dari seni bina Mughal yang tersergam indah, yang terdiri daripada langit-langit kubah, ruangan pusat kualiti, empat bilik bersudut octagon,dan makam peringatan Sha Jahan dan Mumtaz Mahal terletak di tengah.

Walaupun kontroversi, adakah ianya sebuah makam atau , yang dikenali sebagai , Taj akan berkilau ketika marmar putih di bawah sinar bulan. Anda boleh tinggal hotel murah yang berdekatan untuk menyaksikan keindahan Taj Mahal terutamanya pada malam bulan purnama.

Taj Mahal dikatakan untuk mengekspresikan suasana hati yang berbeza dari seorang wanita. Ianya kelihatan merah muda di pagi hari, putih susu di malam hari dan emas saat bulan bersinar. Jadi kepada pelancong dan pasangan romantik dapatkan pakej pelancongan yang murah ke India dan jangan terlepas untuk ke Taj Mahal

Related Posts :

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

homemade chocolate door gift